WIE ZIT ER ACHTER PAUSITIEF – SCHOOL VOOR GELUK?

20170319_223732Mijn naam is Anna Pauzenga en ik ben geboren in 1965. Tijdens mijn studententijd kreeg ik de bijnaam De Paus, maar ik ben zeker geen heilige. Ik verkondig wel een bepaald geloof, namelijk geloof in jezelf. Verder kun je mijn achternaam splitsen in pau(ze)-zen-ga. Dat is geen toeval. Met de School voor Geluk wil ik dat bieden. Neem af en toe even pauze, kom tot een moment van zen door het bestuderen van de lessen Levenskunst en tijdens een goed gesprek over het leven en ga daarna weer vol goede moed en energie de wereld in.

WAAROM BEN IK ZO BEGAAN MET HET ONDERWERP GELUK?

Dertig jaar geleden kreeg mijn moeder haar eerste depressie. Ik zag dat ik op een bepaalde manier op haar leek: heel goed zorgen voor anderen en minder goed voor mijzelf. Tijdens mijn studie Bedrijfskunde had ik al kennis gemaakt met psychologie en hier ben ik mij, als auto-didact, verder in gaan verdiepen. In de loop der jaren heb ik mijn visie steeds verder vereenvoudigd en ik leef er zelf naar. Het heeft mij veel moois opgeleverd, zoals een goed contact met de vader van mijn kinderen van wie ik in 2002 gescheiden ben. Tijdens mijn werk als trainer, coach en docent lukt het mij goed om snel echt contact te maken met de deelnemers, ook de meest lastige. Ik sta vol vertrouwen positief , licht en vrolijk in het leven en ook onder moeilijke omstandigheden lukt het mij inmiddels om innerlijk rustig en ontspannen te blijven. PAUSITIEF! Ik ben gelukkig met wie ik ben en zie steeds beter wat mijn natuurlijke talenten zijn: complexiteit vereenvoudigen, echt contact maken en daardoor het zware en serieuze lichter en vrolijker maken.

 

WAT IS MIJN VISIE OP GELUK? 

Je kunt gelukkig zijn met wat je hebt, wat je doet en met wie je bent.

Als je echt gelukkig bent met wie je bent, dus als je jezelf OK vindt en bewust bent van jouw natuurlijke talenten, dan sta je sterk in het leven, ook in tijden dat je minder hebt of doet.

Als je echt gelukkig bent met wie je bent en je kent jouw natuurlijke talenten dan is het heerlijk om iets met die talenten te doen. Dan voelt werken niet als werken, maar als het doorgeven van jouw talenten en dat geeft je een heerlijk gevoel. Daar krijg je energie van.

Als je echt gelukkig bent met wie je bent is het nog wel fijn om mooie spullen te hebben, alleen kun je het belang van het bezit van die spullen ook relativeren. Je hebt bezit niet nodig om je gelukkig te voelen.

In onderstaande video geef ik deze visie op de essentie van gelukkig zijn ook weer.

Dit is niet voor niets mijn visie… dit is waar mijn leven over gaat… dit echt zelf voelen… gelukkig zijn met wie je bent, ongeacht wat je hebt of doet.

Het is mijn droom om met met de lessen over Levenskunst iedereen te bereiken, zowel CEO’s als gescheiden mensen als jongeren. Dan krijgen we een mooie beweging op gang, zowel zakelijk als privé.

 

MIJN VROLIJKE ENERGIE

Tot slot laat ik je graag in de volgende video kennis maken met mijn vrolijke energie.